Listen to:

22nd Century Sacred Banjo
(Hagfors/Gebhart)

Photo B. Melbye Click for full size
Download:
Press Pic
Press Doc

See:
Pictures

Sign:
Our Guestbook

Tours & Info:
Tourlist

MWM on Stickman Records
The HomeGroan Page
In The Motorpsycho Family

Photo B. Melbye Click for full size

Earlier releases :
Seb's Hotel
Trash Grass and Love Songs

Pignoise
New: See HGH - Jaga Jazzist Videos:

click images below for larger pictures
Photo: Anka Nordenborg Photo: Anka Nordenborg Photo: Anka Nordenborg Photo: Anka Nordenborg
       

 

Miraklenes tid er ikke over! HGH (Hagfors Gebhardt Hickstars)
”Miracle Working Man” er her .

Finnes det en strengehimmel eller banjohelvete ?
Du finner Miracle Working Man et sted midt imellom.


HGH begynte som en treenighet med Hagfors Gebhardt Haugen
Så ble de duo og HGH ble Hagfors Gebhardt Hickstars, trashgrassens Knoll og Tott. På en av sine mange reiser på fortapelsens landevei (les: turné) traff de to herrer, ved noe som kunne ligne en tilfeldighet, en mytisk figur; Father Seb.
Etter dette møtet, en bedugget morgen i Hamburg, har The Miracle Working Man hatt en ubestridt posisjon som veileder og inspirator.
Father Sebs budskap satte spor i Hagfors og Gebhardt, og gjorde dem til bedre mennesker og låtskrivere. Undertegnede har fulgt de to selsomme herrer på trygg avstand i flere år, og kan med sikkerhet si, at uten Sebs veiledning hadde de antagelig vært sjømenn uten landlov på villfarelsens hav.
Amen. Nå er de blant oss for å spre det gode budskap!

HGH la tidligere i år atter ut på veien, på leting etter alle reisendes musikeres høye beskytter, Father Seb. Med seg på reisen tok de den gamle siste-H-en, Lars Håvar Haugen og hans pletora av strengeinstrumenter; akustisk og elektrisk gitar, pedal steel, mandolin og gitar-sitar, Andreas Mjøs fra Jaga Jazzist, på pumpeorgel og vibrafon, Morten Strøm på bass, Elisabeth Andreassen og Kari Slaatsveen tok på seg kirkekorstemmene og da var alt klart.

Underveis møtte de banjospillende engler, spøkelser, kirkegjengere og horer, en brennende olivenoljebusk og Agent Mulder.
De fikk også med seg en rørende kirkekonsert med Jan Werner og Biskop Køhn i sjømannskirken i Hamburg. De lærte om kjærlighet, toleranse, og bevegelse.
De sang alle med i Father Seb`s street choir.
De lærte sangene som skulle bli til Miracle Working Man.
En plate er ikke komplett uten kjærlighet, søvnløse netter og sjalusi og aller helst og aller best med det særegne skråblikket til HGH.

Konklusjonen skriver undertegnede gjerne under på:
"It’s the music that has kept us on our feet"
Selv trakterer Martin akustisk gitar, lekeorgel, lekepiano, kazoo, samt ymse effekter, også kalt hemmelige ingredienser, og han er forsanger og baksanger (det er ikke det samme som baksnakking).
Håkon spiller banjo, et sentralt instrument både i tekst og lydbilde, perkusjon, akustisk gitar, tremologitar og orgel. Dessuten er han både forsanger og korgutt.
Håkon er dessuten fri fra sine synder, han har badet i
Father Seb’s Extra Virgin Olive Oil.

Martin Hagfors og Håkon Gebhardt flyter på en bølge av olivenolje og inspirasjon. De har de siste årene samarbeidet med, skrevet låter for og med et utall norske band og musikere: Erik Bye, National Bank, Elisabeth Andreassen, Motorpsycho, International Tussler Society, Home Groan, Roy Lønhøyden, og Jaga Jazzist for å nevne noen.
Knapt en måned dette året har gått uten at det har kommet ut plater de to ikke har vært involvert i på en eller annen måte. Nå topper de et velsignet år med HGH’s fjerde CD. Her tar spacecowboyene selv styringen, selvfølgelig under Father Sebs åndelige veiledning.
Og til alle dere som undrer; man trenger ikke ha møtt Father Seb for å se lyset, det er ikke alle forunt, ikke alle kan få sin egen steintavle, men alle kan ta med seg og glede seg over budskapet: Love - Tolerance - Movement.
Vanskeligere er det ikke!
Åpne dere for Sebismen, ta i mot HGH og Father Seb; The Miracle Working Man!

Mvh, Onkel Dunkel

PS. CD’n inneholder en salig bonuslåt
som ikke finnes andre steder enn på HGHs nye album.

HGH har med denne platen utviklet sin særegne musikalske retning.
Miracle Working Man beveger seg i landskapet mellom Carter Family og Rolling Stones, mellom Arlo og Woody Guthrie, mellom The Dillards og Beatles, mellom Lennon og McCartney, mellom Captain Beefheart og Hank Williams. Dette er ikke et trad arr Countryalbum. Her er akustiske instrumenter og stemmer i en pop/ rock’n roll setting. Trash Grass kaller de det selv !

record company:
STICKMAN & STICKSISTER RECORDS
ALLERMÖHER DEICH 27, D-21037 HAMBURG
TEL +49-(0)40-72 69 85-07 (Rolf), -10 (Jeannette)
FAX +49-(0)40-72 69 85-81
EMAIL stickman@stickman-records.de
http://www.stickman-records.de/